Verjaardagsconcert Benny

Zaterdag 2 april 2022 was het dan zover: de verjaardag van Benny Ludemann is gevierd in De Boodschap in Rijen. Wat was het weer fijn om met het orkest te kunnen spelen, zeker op een gelegenheid als deze…..onze dirigent Benny Ludemann is in januari 80 jaar geworden! We hebben hem een concert cadeau gegeven, waarbij hij mensen kon uitnodigen, natuurlijk zijn familie, mensen uit het vak, de mandolinewereld en uiteraard de vrienden van Estrellita. Het was een zeer afwisselende avond. Mandolineorkest Estrellita opende de avond, op de bok de jubilaris zelf. In een ontspannen sfeer nam Estrellita het gedeelte voor de pauze voor haar rekening, afgewisseld met een videoboodschap van ondermeer Marie-Cecile Moerdijk, waar Benny jarenlang, zonder enige repetitie verklapte ze, gespeeld heeft. Ze koesterde zeer warme herinneringen aan deze samenwerking. Naast diverse muziekstukken, die het orkest zelf speelde, begeleidde het orkest met Erik Vlasblom op piano, Lissa Meyvis, die ondermeer La vita e bella zong. Erik maakte de arrangementen voor de vertolkte gezongen liedjes voor de pauze. Na de pauze vertelde Kristof Rutsaert, partner van Robert Long, over de keuze van Robert om een sjiek orkest te willen……dat kreeg hij. Op een groot scherm werd “Kalverliefde” vertoond, begeleid door Benny op de gitaar. Herman van Hoven, toenmalig manager van Toon Hermans, memoreerde enkele anekdotes over de tijd dat Benny in het orkest van Toon zat. Ook werden beelden vertoond van de Toon Hermans, begeleid door Benny en Lissa Meyvis, die het prachtige Lente me, zong. Lissa die met twee liedjes van Mozart werd begeleid door Marco Ludemann, vervolgde het programma met Ode an die Freunde, een muziektheatergezelschap, die zowel klassieke muziek als pop op een ludieke manier vertolkte. Al met al een zeer geslaagde avond waar Benny in het zonnetje werd gezet en terecht. Benny heeft in vele levens van leden van het orkest bijzondere herinneringen gecreëerd. Benny bedankt en hopelijk mogen we nog lang in deze samenstelling met elkaar mandolineorkest Estrellita blijven vormen.

Fragmenten van Lissa (en Benny) van het theater programma “In de schaduw van Toon” kunt u hier bekijken:

In Carré of In het Fakkeltheater of In de schaduw van Toon

Fragmenten van Ode an die Freunde kunt u hier bekijken:

Gouden label theater of de officiele website en de flyer