10 keer feest bij Estrellita

Laten we het nuttige met het aangename verenigen!

De lunch werd uitstekend verzorgd door de vrijwilligers van Molenwiek. Gedurende de gehele dag kwam er weer een nieuw groepje vrijwilligers naar de Molenwiek om een aantal uurtjes te ondersteunen bij onze studiedag. Wat is dat fijn dat de gemeenschapszin van Molenschot ervoor zorgt dat er meer dan voldoende vrijwilligers zijn om de Molenwiek een fijn gemeenschapshuis te laten zijn. Er hadden zich zelfs meer vrijwilligers zich aangemeld dan er nodig waren voor die dag. Dat is toch uniek, hoor je zelden meer.

Na het middagprogramma verschenen de koude en warme gerechten, die door een catering werden gebracht. Vervolgens verzamelden zich hier en daar enkele mensen om wat voor te bereiden want er stond voor de avond nog een knallende feestavond gepland en niet zonder reden. Estrellita had maar liefst 10 jubilarissen, die de afgelopen drie jaren een mijlpaal bereikt hadden. Helaas konden we dit vanwege corona toen niet vieren, dus had het orkest nu even uitgepakt om deze mensen in het zonnetje te zetten.

Wat inmiddels een traditie is geworden, is dat orkestdichter Maryse voor de jubilarissen een persoonlijk gedicht maakt, vergezeld van een oorkonde en een voor het aantal jaren passend cadeau. Uit de gedichten bleek dat de leden van het orkest inmiddels een hele rijke historie met elkaar hebben opgebouwd, gevuld met concertreizen naar diverse landen, vele concerten, studieweekeinden, waaruit meerdere anekdotes zijn voortgekomen die op deze manier weer werden gememoreerd. Hetgeen eveneens bijzonder was, is dat de studiedag op dezelfde dag was, dat Robert Long 79 jaar zou zijn geworden. De tiendaagse kersttournee, die wij met Robert in 2004 hebben gedaan, werd in gesprekken gememoreerd. Fijn ook dat de weduwnaar van Robert, Kristof Rutseart en zijn huidige partner ook tot de genodigden behoorden. We hebben samen geproost op Robert.

Voor de huldigingen werd gestart met degenen die hun 12½ jarig jubileum hadden, Bep Lagendijk, Ineke Braber, Roeland Stoop en voorzitter Piet Oostvogels. De blokjes werden afgewisseld met een lied dat een aantal leden had gemaakt voor de jubilarissen en liedjes van de orkesttroubadour Roeland. Na de jubilarissen die 40 jaar lid zijn van Estrellita, Ingrid Kuijpers, Marit Ludemann en José Frijters, kwam de meer buitencategorie aan de beurt, Sjannie Oomen, 50 jaar en jawel, het is echt waar…….Nel Oomen en Lies Lefeber, 60 jaar lid van het orkest. Met zoveel rijkdom in het orkest moet je toch wel even een feestje vieren. De jubilarissen mochten allen een aantal mensen uitnodigen die zij graag mee wilden laten vieren.

In een goed gevulde Molenwiek was er een hele gezellige sfeer. Zelfs de kraai, die ooit in het repetitielokaal vloog en uiteindelijk met heel veel moeite zijn vrijheid weer tegemoet ging, werd omgedoopt tot Molenschotse kraai in een lied van onze orkesttroubadour. Hij moest eens weten dat hij zo lang na dato nog zo’n luidkeels eerbetoon kreeg.