Concert ism Cantabile

Op uitnodiging van het koor Cantabile Plus uit Breda heeft mandolineorkest Estrellita op zondag 7 oktober 2018 een gezamenlijk concert gegeven in de Sacramentskerk te Breda. Het koor wilde graag het thema ‘liefde’ aan het concert verbinden. Estrellita had dan ook een programma samengesteld, waarin de liefde centraal stond, onder meer een medley uit de West-side story van Leonard Bernstein. Het romantische verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in West-side story verplaatst naar het New York City van de jaren ’50. Het koor, dat op piano begeleid werd door Jan Damen, startte na een kort openingswoord met het concert. Het koor stond onder leiding van Maria Kuijpers-van Leeuwen. Het koor omschrijft zichzelf als een koor dat zich richt op het liedrepertoire in verschillende talen en uit verschillende stijlperiodes. Voor de pauze bracht het koor Black Orpheus van Luis Bonfa ten gehore. Dit werd begeleid door een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld gitaarensemble uit het orkest Estrellita. Na de pauze startte Estrellita met de Rêverie de Poète van Guiseppe Manente. Rustige, romantische werken werden afgewisseld met meer opzwepende stukken, zoals bijvoorbeeld de Samba Lelê, bewerking van Maura Pacchin. Zowel koor als orkest sloten af met een gezamenlijk werk, het Viljalied uit de operette Die Lustige Witwe van Franz Lehar, bewerking Benny Ludemann. Aan het volume van het applaus van het publiek te horen werd dit erg gewaardeerd. Wij willen koor Cantabile Plus bedanken voor de prettig samenwerking.