4 nieuwe jubilarissen

De jongste jubilaris van dit jaar was Laura Visscher. Zij is reeds 12,5 jaar aan het orkest verbonden. Zij kwam als klein meisje samen met haar oma iedere zondag uit Nieuwerkerk aan den Ijssel gereden. Haar oma, die eveneens lid is van Estrellita, haalde haar op en samen kwamen ze naar Molenschot. Dat doen ze nog steeds, alleen zijn de rollen nu omgedraaid. Laura staat nu met haar auto bij haar oma voor de deur en bepakt met twee mandolinekoffers, vertrekken ze nog steeds iedere zondagochtend richting het zuiden. Laura speelt in de eerste partij van het orkest, die partij die meestal de melodie-lijn vertegenwoordigt. Frank en Rosemarie Smarius hadden ooit samen het idee opgevat om een gezamenlijke hobby te gaan beoefenen. Het werd het spelen van de mandola. Dit instrument wordt naast de mandoline, gitaar en contrabas eveneens in het orkest gespeeld. De mandola is wat groter dan een mandoline en is een octaaf lager van klank. Frank en Rosemarie genieten zienderogen van alles wat het orkest hen biedt: de repetities, de contacten met de andere leden, de humor die regelmatig door de lucht vliegt, de studiedagen in Biezenmortel en zeker ook de concertreizen. Ten slotte Stefan van Olphen. Deze zeer muzikale gitarist is inmiddels al 40 jaar lid van Estrellita. Hij heeft een groot deel van de rijke geschiedenis van het orkest meegemaakt, maar ook mee gemaakt. Stefan is zeker tijdens feestjes, concertreizen een gangmaker, die met vele andere leden het orkest de geschiedenis van Estrellita alleen maar nog rijker heeft gemaakt. Op de eerste rij van de gitaarsectie zet hij al 40 jaar zijn lessenaar om vervolgens met een gestemde gitaar zijn partij te spelen.