Algemeen

Algemene informatie over Estrellita

Mandolineorkest Estrellita is opgericht in 1958 en is sindsdien gevestigd in Molenschot. Sinds 1964 is Benny Ludemann de dirigent. Het programma dat Estrellita normaliter ten gehore brengt, bestaat uit (licht) klassieke muziek. Ook folkloristische, eigentijdse klassieke- als populaire muziek wordt regelmatig uitgevoerd.

In haar bestaan heeft Estrellita een single, een LP en twee CD’s uitgebracht.De laatste CD is gepresenteerd in een uitverkocht Chassé Theater.

Estrellita is een amateurorkest maar met name de laatste jaren is het gegroeid tot een semi-professioneel orkest. In de loop der tijd heeft Estrellita tijdens haar concerten de medewerking gekregen van (of te gast geweest bij) o.a.: Paul de Leeuw, Dana Winner, Marie-Cecile Moerdijk, Raymond Delnoye (1e fluitist Brab. Orkest), Robert Long, Guus Meeuwis, Gemma v. Eck, Erik Vlasblom, Erik Verbaandert, Annet v/d Hout en nog vele, vele anderen.

Estrellita maakte ook een aantal buitenlandse reizen in de afgelopen jaren. Hun laatste reis ging naar Polen, waar Estrellita zeer veel succes had.

In november 2008 vierde Estrellita haar 50 jarig bestaan in een uitverkocht Chassé theater in Breda, waar een groot concert werd gegeven met o.a. Guus Meeuwis, Enno Voorhorst en Marco Ludemann als solisten.

In november 2014 vierde Estrellita weer een jubileum: Benny Ludemann 50 jaar dirigent van het orkest. Ook dit is gevierd in de vorm van een concert wederom in een uitverkocht Chassé theater in Breda met Paul de Leeuw, Guus Meeuwis, Dana Winner en Detlef Tewes.

In april 2022 is Benny’s 80ste verjaardag gevierd natuurlijk ook weer in de vorm van een concert in zijn woonplaats Rijen.

Momenteel bestaat Estrellita uit dertien1e mandolines, elf 2e mandolines, acht mandola’s, zestien gitaren en twee contrabassen. Totaal telt het orkest 47 spelende leden en daarmee is Estrellita het grootste mandolineorkest van Nederland.

Estrellita repeteert iedere zondag van 10.00 uur tot 12.30 uur in “de Molenwiek” in Molenschot.